ارتباط مشکوک جک دورسی با بیتکوین؛ آیا او همان ساتوشی است؟

یک کارآگاه اینترنتی به نام شان موری ادعا کرده است که شواهد جدیدی ارتباط جک دورسی، بنیانگذار توییتر (اکنون X)، با بیتکوین را بیش از هر زمان دیگری تقویت میکند. او معتقد است که تاریخ اولین تراکنش بیتکوین و آخرین بلاکی که ساتوشی ماین کرده، با تاریخ تولد مادر و پدر جک دورسی همخوانی دارد.
شواهد جدید درباره ارتباط دورسی با بیتکوین
شان موری، رئیس و سردبیر وبسایت خبری deBanked، در ۱۵ فوریه ۲۰۲۵، لیستی از اعداد، تاریخها و رویدادهایی را منتشر کرد که به گفته او، جک دورسی را به ساتوشی ناکاموتو مرتبط میکند.
با این حال، بسیاری از منتقدان این شواهد را کافی نمیدانند.
آیا جک دورسی ساتوشی ناکاموتو است؟
جک دورسی که علاوه بر توییتر، شرکت Square (اکنون Block) را هم بنیانگذاری کرده، در مصاحبهای در آوریل ۲۰۲۰ با لکس فریدمن (دانشمند کامپیوتر و پادکستر معروف) این ادعا را رد کرده بود. او در پاسخ به این سؤال که آیا ساتوشی است، گفته بود:
“نه، و اگر بودم، آیا به شما میگفتم؟”
اما موری میگوید که دورسی “احتمالاً” همان ساتوشی است، زیرا از سال ۱۹۹۶ تمایلات سایفرپانک داشته و در دوران دانشجویی، به رمزارز و امنیت دیجیتال علاقه نشان داده است.
ارتباطهای عجیب در تاریخها و آدرسهای بیتکوین
یکی از جالبترین مشاهدات موری این است که:
- اولین تراکنش بیتکوین در ۱۱ ژانویه (روز تولد مادر دورسی) انجام شده است.
- آخرین بلاک بیتکوین که توسط ساتوشی ماین شد، در ۵ مارس ۲۰۱۰ (روز تولد پدر دورسی) بوده است.
- ساتوشی در روز تولد جک دورسی (۱۹ نوامبر) در فروم بیتکوین ثبتنام کرده است.
- تمامی اسناد اولیه کد منبع بیتکوین در ساعت ۴ صبح ثبت شدهاند، ساعتی که دورسی زمانی در پروفایل توییتر خود نوشته بود.
- یکی از آدرسهای بیتکوین که ساتوشی ایجاد کرده، با “jD2m” شروع میشود که به گفته موری، مخفف “Jack Dorsey 2 Mint” است. جالب اینجاست که دورسی قبلاً در ساختمانی به نام “2 Mint Plaza” در سانفرانسیسکو زندگی میکرده است.
افشای ایمیل و ارتباط احتمالی با سنتلوئیس
موری همچنین اشاره میکند که ایمیل GMX ساتوشی در ۸ سپتامبر ۲۰۱۴ هک شده و هکر ادعا کرده که از ارتباط ساتوشی با شهر سنتلوئیس، میزوری اطلاع دارد. این موضوع جالب است زیرا دورسی در همین شهر متولد و بزرگ شده است.
ساتوشی و ویکیلیکس
یکی دیگر از مواردی که موری مطرح میکند، ماجرای ویکیلیکس است:
- ساتوشی در ۵ دسامبر ۲۰۱۰ از کاربران فروم بیتکوین خواسته بود که به ویکیلیکس کمک مالی نکنند.
- ۹ روز بعد، یعنی ۱۴ دسامبر، دولت آمریکا از توییتر درخواست کرد که تمام اطلاعات مربوط به ویکیلیکس را در اختیارشان قرار دهد.
- ساتوشی یک روز قبل از این درخواست، در ۱۳ دسامبر، آخرین بار در فروم بیتکوین آنلاین شد.
آیا این شواهد کافی است؟
اگرچه موری توانسته شواهدی را در ۱۰ فصل از ۱۵ فصل کتاب خود ارائه دهد، اما همچنان بسیاری از کاربران این فرضیه را رد میکنند. برخی معتقدند که دورسی با سانسور اطلاعات در توییتر مخالف بیتکوین عمل کرده است و برخی دیگر میگویند که ساتوشی هیچوقت با لباسی که روی آن “ساتوشی” نوشته شده در رویدادهایی مثل سوپربول ۲۰۲۴ حاضر نمیشد.
در نهایت، جیمسون لوپ، یکی از سایفرپانکهای مطرح بیتکوین، موری را به خاطر این اتهامات بدون مدرک قطعی سرزنش کرده و گفته است:
“این کار فقط یک نفر را در معرض خطر قرار میدهد. حتی اگر آن فرد فوت کرده باشد، خانوادهاش را در معرض خطر قرار میدهید.”
نتیجهگیری
گرچه ادعاهای موری جالب توجه است، اما هنوز مدرک قطعی و غیرقابل انکاری وجود ندارد که جک دورسی همان ساتوشی ناکاموتو باشد. خود دورسی هم تاکنون درباره این ادعاها واکنشی نشان نداده و آنها را رد یا تأیید نکرده است.