اخبار آلت کوین ها

آیا توکن وطن (Vatan) واقعی است یا یک پروژه کلاهبرداری؟

در سال‌های اخیر، بازار ارزهای دیجیتال رشد قابل‌توجهی در بین جوامع و مردم در سراسر دنیا داشته است. روز‌به‌روز بر تعداد توکن‌ها اضافه می‌شود و هرکسی برای خود توکنی به‌وجود می‌آورد. همین مسئله نیاز به احتیاط و دقت بسیار زیاد در رابطه با اینکه سرمایه خود را در چه پروژه‌ای سرمایه‌گذاری کنید، افزایش می‌دهد. امروزه، توکن‌های زیادی وجود دارند که قصدشان کلاهبرداری یا همان اسکم است و با سوءاستفاده از سرمایه افراد موجب ضررهای هنگفت به کاربران می‌شوند. از این رو، لازم است تا دانسته‌ها و اطلاعات خود را بالا ببریم و در قبال پروژه‌ها با احتیاط عمل کنیم.

قبل از هرگونه سرمایه‌گذاری باید از اهداف یک پروژه، نفرات پشت آن، اقتصاد توکنی آن و بسیاری از موارد دیگر مطلع شویم و با چشمی باز به آن پروژه بنگریم. بررسی ابعاد و اهداف یک پروژه وقت چندانی از شما نمی‌گیرد اما می‌تواند موجب جلوگیری از اتفاق افتادن زیان‌های هنگفت برای شما شود. در چند روز اخیر، یک توکن به نام «وطن» منتشر شده است که مشکوک به کلاهبرداری است. اطلاعات مفیدی از نحوه عملکرد و ویژگی‌های فنی این توکن منتشر نشده است و تمامی نشانه‌ها و عوامل موجود حکایت از مشکوک بودن این توکن دارند. در نتیجه، لازم است تا در این رابطه بسیار با احتیاط و به‌دور از واکنش‌های احساسی عمل کرده و از سرمایه‌گذاری روی این توکن خودداری کنید.

ماجرای توکن وطن چیست؟

چند روزی است که یکی از اینفلوئنسرهای بدنام ایرانی با سابقه فعالیت در زمینه راه‌اندازی سایت‌های غیرقانونی شرط‌بندی و قمار اقدام به ساخت و تبلیغ توکنی به نام «وطن» (Vatan) کرده است. سازندگان این توکن سابقه بسیار خرابی در زمینه کلاهبرداری دارند و زیان‌های مالی هنگفتی را به بسیاری از افراد وارد کرده‌اند. این توکن که حتی وبسایت مربوط به خود را راه‌اندازی کرده است، ادعا می‌کند که توکن بومی اکوسیستم وطن است. طبق ادعای سازندگان این توکن، می‌توان از این توکن برای تسهیل خدمات پرداخت در پلتفرم شرط‌بندی سازندگان آن استفاده کرد.

گردانندگان این توکن افراد را به شرکت در ایردراپ و استفاده از یک ربات تشویق می‌کنند. اما ماجرا از این قرار است که با توجه به سابقه گردانندگان این توکن، احتمالاً نه خبری از یک اکوسیستم جدی است و نه ایردراپ قابل‌قبولی در کار است. ربات مذکور هم به احتمال زیاد ابزاری بسیار آسان برای کلاهبرداری است. علاوه بر این‌ها، هیچ‌گونه اطلاعات و ویژگی‌های فنی و نحوه عملکرد این توکن و به اصطلاح اکوسیستم آن منتشر نشده است. در واقع، این موضوع هم دلیل دیگری است که این پروژه را می‌توان یک پروژه مشکوک به کلاهبرداری معرفی کرد. این مسئله توسط کارشناسان برجسته حوزه جرایم سایبری و کریپتو نیز عنوان شده است که در ادامه مطلب به آن خواهیم پرداخت.

نظر کارشناسان در مورد این توکن چیست؟

کارشناسان و فعالان حوزه جرایم سایبری و کریپتو از همان ابتدا به ایجاد این توکن واکنش نشان داده‌اند و همگی این توکن را یک مورد مشکوک به کلاهبرداری عنوان کردند. برای مثال، محمد جرجندی که یکی از کارشناسان مطرح در حوزه جرایم سایبری است، در حساب خود در شبکه اجتماعی X (توییتر سابق) شایعات بی‌اساس ارتباط خود و جادی میرمیرانی، فعال مطرح حوزه تکنولوژی و برنامه‌نویسی، با این توکن را صریحاً رد کرد. جرجندی با اعلام اینکه این توکن یک مورد کلاهبرداری است، در این رابطه نوشت:

«توکن وطن کلاهبردار پویان مختاری هیچ ارتباطی با جرجندی و جادی ندارد. مراقب باشید این پروژه‌ها با هدف کلاهبرداری طراحی می‌شوند.»

همان‌طور که مشخص است، در ربات تلگرامی وابسته به این توکن از اسم محمد جرجندی و جادی میرمیرانی سوءاستفاده شده و آن‌ها را عضوی از این پروژه معرفی کرده است. با تکذیب محمد جرجندی دروغ بزرگ این پروژه برملا شد و از همین‌جا می‌توان به میزان اعتبار این توکن پی برد.

جرجندی همچنین در ادامه با استناد به پلتفرم اسکم مایندر (Scamminder) بر حرف‌های خود صحه گذاشت.

همچنین، فعالین دیگر بازار نیز از طرق مختلف و در پلتفرم‌های مختلف در رابطه با این توکن هشدار دادند و تأکید کردند این توکن بسیار مشکوک به کلاهبرداری است.

بررسی توکن وطن با استفاده از هوش مصنوعی اسکم مایندر

اسکم مایندر یک پلتفرم هوش مصنوعی است که از آن برای بررسی میزان مورد اعتماد بودن پروژه و احتمال کلاهبرداری بودن آن استفاده می‌شود. این هوش مصنوعی با در نظر گرفتن عوامل مختلف به سنجش میزان اعتبار یک پروژه می‌پردازد و نتیجه‌گیری خود را اعلام می‌کند. اگر به اسکم مایندر سری بزنیم، متوجه می‌شویم که این هوش مصنوعی با در نظر گرفتن عوامل مختلف به توکن وطن نمره ۱۲ از ۱۰۰ را اختصاص داده است؛ این مسئله بدین معنی است که این پروژه به هیچ وجه قابل اعتماد نیست و مشکوک به کلاهبرداری است.

به تبلیغ این توکن توسط اینفلوئنسرهای فضای مجازی توجهی نکنید

در روزهای اخیر چندین اینفلوئنسر فضای مجازی اقدام به تبلیغ و ذکر نام این توکن کرده‌اند. لازم است بدون توجه به این تبلیغات، از هرگونه تصمیم احساسی و دنباله‌روی خودداری کنید.

جمع‌بندی

با توجه به رشد روزافزون موارد کلاهبرداری در فضای ارزهای دیجیتال به‌خصوص کلاهبرداری از طریق انتشار توکن، لازم است تا پیش از هرگونه سرمایه‌گذاری، بررسی‌های لازم را انجام داده و در مورد توکنی که قصد سرمایه‌گذاری روی آن را دارید اطلاعات کسب کنید. با صرف یک زمان کم و کسب اطلاعات لازم، می‌توانید از ضررهای هنگفت و از دست دادن سرمایه خود جلوگیری کنید.

تلگرام نیوز ارز
یوتیوب نیوز ارز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا